Monday, December 14, 2009

Happy Mama

I am so very happy today.

And because of that I will write my entry today in Malay! :D

Brace yourself!

Okeh macam ni. Semalam I dengan little family I pegi celebrate birthday mak mertua I dekat Sun & Surf Café, Sunway Hotel. Usually hotel food tak la sesedap mana kan. Tapi ntah nape, semalam punye buffet sedap nak mati sampai I makan sampai boncit ok. Sia sia je usaha berjogging weekend lepas ngehe.

Balik je dari rumah, tiga-tiga kami tido kekenyangan. Haih tak senonoh betol. Tapi I bangun jugak lah 4, 5 kali as usual, melayankan si tecik tu nak melekat.

Pastu masa dok semangat berkerja, (first day after a 3-day holiday la katakan :P) suddenly my left ahem rasa sakit. Awal2 sakit tu I ignore je lah. Ye lah tengah ada keje ni, siapkan dulu lah. Tapi makin lama makin sakit sampai I decided to turun bawah ke surau untuk pump, lebeh awal dari selalu.

Ingat tak I penah bitau you all semua pasal supply susu I yang semakin lama semakin merudum? Penah sekali I pump and bawak balik 1 oz je tau. Memang sedeh betol tapi I tak pernah putus asa. Aien pon selalu ingatkan I suruh I discipline myself, so I pump jugaklah walaupon sikit. So tadi I turun lah ke surau untuk pump. Hajat di hati nak kurangkan kesakitan je. But guess what?

What usually fills only half of the bottle (sometimes less), turns out to be full today!


Well, almost. :P But yes, I managed to get about 5ozs out of me today. :D This is very unusual for me okay. Like I said, it only happens if I'm lucky. So yes I'm one happy lucky mama today, alhamdulillah :)

Oh well, I'm sure this amount of milk is nothing compared to some of you, but for someone like me to be blessed with this rare gift, is like winning a lottery! And to think that Aydein will benefit a lot from it is just something.. priceless. :)

Anyways. I don't know what I ate last night that triggered this abundance of milk, but I know I ate a lot last night and as of this moment, I'm really happy! Haha.

*sighs happily* If only this happens everyday..

7 comments:

MOMMAHOLICSURI said...

Hahahaha... last last u changed it to enbglish back.. hahahahaha :)

bintiegenxyz said...

xmo ckp byk...ni je nk ckp bile npk susu tu:

PEEEEEEEEEEEEERGHHHHHHHHHHHHH!

RieNa said...

oit oit oit!

kata nak tulis dlm bahasa melayu,tetiba tukar jd omputeh blk.

hapelah.chait!

(kan ke bagus kalau 5oz tu hari2 pd everytime kita pump..huhuhu)

Thara said...

nuurill:
eh ha'a la u. i baru perasan suddenly my entry tertuka jadik english pulak haha. haish. takpe takpe. next time cubaan kedua fully malay pulak! :D

bintie:
amboih dah jadik bintie gen xyz pulak! hehe. tu lah bintie. i pon happy gila dpt byk cenggitu smlm. selalunya 1/2 botol je. kadang2, 1/2 pon tak sampai. haihs. but u know, for some people, 2 3 botol penuh pon bole dapat kalau susu tgh byk sekali pump tau. hopefully its that way for u nanti :)

kak riena:
haha tu la kak riena. cubaan entry pertama in malay tak berapa berjaya. next time kita cuba lagi! :D and ure right. kalaulah hari2 kita pump bole dpt cenggini kan best. sighs. takpe. tiqah percaya ade hikmah di sebalik semua ni. :)

MOMMY NADIA said...

wahwah thara..gud job..!keep up d gud work dear..agaknya nak kena mkn kat ctu selalu la tu kot..:)kalau ur baby during weekend bnyk b.feeding, the nxt day at office mmg akn extra milk..then u just try add up ur meal for the next day..so u will get to maintain ur exp milk!..try dear..that is one of my recipe!

RS said...

kakngah sgt suka sembang blue...eee..=D ahem??hahaha

Thara said...

nadia :
thanks! tu lah u. nak kene makan dkt situ selalu lah nampaknya. tapi kalau cenggini hari2, mau botak kepala i dgn husband i hehe. and thanks for the tips! will try it for sure! ;)

raqib :
eh budak bawah 21 tahun. hush hush sudey. :P