Wednesday, November 3, 2010

Hello!

It's funny how babies would crack up like crazy at a simple joke or funny sounds. Like 2 nights ago, Aydein was on the bed playing with my phone and I was on my way to the washroom when I thought I heard him say "Hello?".

I replied a "Helloo!" back in a funny voice, which got him laughing even more! And it went on and on that I quickly grabbed Aien's phone and have it recorded while Aien continued to amuse him. :P

He must have laughed a bit too much and a bit too hard that it drained the energy out of him, because he slept soundly and easily after that! :P



Oh, I am sorry if the video shakes at some parts. His laugh was so contagious, I had to hold myself back from bursting into hysterical laugh myself! ;)

19 comments:

eikieyn said...

jom la datang jumpe kakak sikin..kakak sikin nak tampor2 aydein..gerammm nye!!~ chomels!!~

amirah said...

comel gilaaa dia gelak weyh!! very amusing and tak penat ke gelak camtu lama lama aydein? paling tak tahan, part campak tepon.i wonder what will happen if he was on the floor. go get a new phone la ye mama.hehehe..

MOMMY NADIA said...

best gile Aydien gelak..
aunty pun turut gelak skali tau!!
ni tak ngigau ke tido malam tu..??
comey betul..

muah2 kat Aydien!

RS said...

hahahahaahha.kak ngah nak share to my blog!!

Nadine said...

Hahahaha! I cant stop laughing as well when I heard his laugh! Funny yet energetic punye gelak :)

comellah Aydein ni, kiss sket!
mmmuahs!! :)

p.s: pandai dia say hello kat phone. Faaz org ajar xmo pun ckp hello..straight pot pet je..huhu.

*miszleen* said...

hello aydein!

alahai, aunty leen tgk die gelak, aunty leen pun gelak samaaaa.pandainyeee die cakap ello ekkk

:)

p/s: mama aydein pun..bukan main lagi ek! suara sapa hang tiru tu cik thara oii ;p

semut-terbersin said...

syiok gila tgk dia glak sampai camtu skalik..
pandainyeee cakap hello...

Thara said...

syikin :

kejap nak tampor, kejap nak penyek, kejap nak picit! suke hati je kau ni kan! hehehe. mai la umah kita. bole jadik partime baby sitter aydein hehe. al maklumlah, umah kita kan dah dekat! kan kan kan! :P
 
amirah :
hahah tu la weh! actually kan, sblm record tu pon, dia dah gelak lamaaa dah. it's amazing the energy that he had! haha. ooh babe, kalau atas floor dia campak, then he wouldnt be laughing anymore! :P
 
nadia :
haha tu la nadia! i pon punyela sakit perot dok tahan gelak kuat2! takut kang bukan baby punye gelak yg dgr, takut mama nya punye gelak yang over! :P tak pulak dia ngigau malam tu. lagi senang and lama dia tido that night ada la! :P

Thara said...

raqib :
silakan silakan ;)
 
nadine :
haha yeah, mcm beriya betol dia gelak kan! sebab itu yang pancit teros lepastu! hehe :P ala babe. faaz tu lagi byk celoteh tau! takmau ckp hello takpe, janji "porche" bole loud and clear! :P
 
leen :
hi auntie leen! :D haha actually i pon tak penah dgr dia ckp "hello" as clearly as that night tau, leen! so yes i was pretty amused myself! tu yang cepat2 record tu :)
haha yang itu bukan suara i la! itu suara aien, papa aydein :P
 
semut :
haha yeah thats why! he must have found everything so funny that time! i pon pelik ape la yg funny sgt masa tu. tapi tu la kan. babies, u can only expect the unexpected! :P ooh itu la. sblm ni mcm penah dgr dia sebut, tp tak clear. mlm tu baru dgr dia ckp "hello" clearly! hehe.

mommaholicSURI said...

Thara, u pernah x tengok kat Youtube those video yang baby gelak sangat2 cute and funny tuh. Aydein is one of them ok!!! i gelak gila2 tgk video ni. Hahahahah. Happy betul dia..Hahahaha. Owh gorgeous betullah Aydein ni, a simple 'Hello" could make him laugh all night long!!! Muahs!!

diana a.k.a melon said...

comel giler..tak tahan tengok dier gelak cam tu..I pun tergelak same..cute little boy..
kiss and hugs to aydien..

Thara said...

nuurill :
eh hahaha a'ah ye tak ye jugak kan! sblm ni i suka tgk vclip babies yg buat funny tu dkt youtube. then dok gelak gelak tgk kecomelan anak org. skarang anak i pulak dok buat funny and buat org lain pulak gelak2 tgk dia! hahaha. you, skarang kecik2 gelak2 mcm ni comels lah. cuba nanti kalau dah besa gelak2 mcm gini, mau ada kot org jerit SHADDAPPP to him nanti :P

diana :
haha tu la babe! i pon gegar2 satu badan dok tahan gelak tau! :P

RuZaNNa said...

Alah.. cannot watch the video from the office.. but i bet it's a one funny video from Aydein.. geram ok tgk ur littleman ni thara.. btw, ada 2 pictures from Adam's birthday yg Aydein buat jelingan manja.. so cute!.. nnt i post ok..

Thara said...

ooh ur office blocks utube eh? takpe, nanti bila2 free tgk lah ;) ehh ye ke! i naaak! nanti kalau u dh upload dkt fb, tag i okeh! ;)

irradhil said...

comeyyyla Aydein ni....sukerla dgr bby gelak camtu.makin kite sakat makin die gelak.hehehe.mmg dh jelas die ckp hello tu.dina xreti lg.gaya jer lebih.

u....i dh fobia bab2 ank baling hp ni.i punyer BB bru unur 2bln kne masuk ward la plk kali ni.dina baling dr katil jatuh ke lantai.huhuhu.tima kasih dina.....huhu.

Thara said...

irra :
hehe sebenarnya i pon terpikir jugak tau. camana aydein bole sebut "hello" very clearly. lepastu i pikir2, it's the repetition! sebab, everytime i jumpe dia after work, misti i ckp, "hello aydein! hellooo!". and everytime i buat2 funny dgn dia pon, i'd say "hellooooo!". i guess sebab itu kot that word lekat dlm kepala dia :P

haha. seb baik yang dia baling atas katil! tu yang i berani biar je tu :P

fauzibest5 said...

hahaha.I love babies.Boleh hilang je stress bila ada baby ni kkdang XD

peah @ peps said...

sangat comel!!!..

My New Entry: It Is The Night Of Love

Thara said...

fauzibest5 :
yeah, totally true! :)

peah :
thanks! :D