Friday, July 25, 2014

Hunt For Milkbooster


We're down to the last few days in Ramadhan, how are you guys holding up? It's my 2nd year fasting while breastfeeding in Ramadhan this year and as much as I hope things remain the same as it did last year, it didn't. :(

Firstly, my aunt flo decided to visit just a day before Ramadhan! A week before its return, I noticed a drop in my milk supply, there was even a day when I came back with just about 4oz of milk (after 3x of pumping!) That was the worst record in my entire breastfeeding journey.


It was also painful everytime I pump and direct feed Adeena that it got me thinking, "Adeena salah latch ke? Tapi takkan lah salah latch dah setahun lebih menyusu,". Turns out that nipple sensitivity is just one of the PMS signs, and true enough, a few days after aunt flo came to visit, the pain went off and my supply went back to normal, about 7-8oz per day. Well, not so normal lah compared to before, but I'll explain that later.

So, if last year I was able to fast the whole month without missing even a day, this year, I missed 8 days, thanks to aunt flo :(

Secondly, I wasn't able to yield as much milk as I did last year! You see, earlier on, I was able to get about 18-20oz a day. Those were the glory days - I was a milk factory!


Then, last year, it slowly dropped but I was still able to bring back 15oz consistently everyday, even during the fasting month. Shortly after Adeena turned one, my milk supply dropped a little more and I was only able to bring back 10oz everyday. At this time, I was worried but not too worried, coz the demand and supply were at par.

But now, it's getting even worse - I am only able to get about 7-8oz everyday; 2oz short of what Adeena takes everyday! This got me worried. Really worried.

My freezer that was once full to the brim with milk..


Is now only half full.. :(


I don't know how this happened because I rarely miss my pumping sessions. But I gotta admit, I no longer pay attention to what I eat (segala pantang dah langgar - kobis dah bantai, white carrot dah tak makan, alfalfa bagai dah tinggal, sayur hijau kurang, one time tu sebok berdiet lagi), and do not drink as much water as I did before. I also think it is also due to less stimulation 'cause now that Adeena is much older, she can go hours without milk, busy playing. 


So in my effort to boost my milk supply, I've tried avocado, coconut and soy, which none of them really showed significant result. I've also tried power pumping for 3 days, but it doesn't make much difference -- yet. Maybe the result would show if I had persevered and did it for a week or longer, but you know, it reallyyyy takes a lot of effort to do that! I know, I know, determination is key. And because of that, I will resume the sessions again soon after Raya, insyaallah. Let's hope to see some result then.

But what I want to share now is this milkbooster that I found recently. It's called Mom's breastfeeding chocolate!


It's a special chocolate made especially for breastfeeding moms to help boost their milk supply. What's different about this chocolate is that it has the little extra ingredients that are said to boost milk supply like - honey (madu), pennywort (pegaga), habatussauda, dates (kurma) and of course, chocolate. I thought it was brilliant! Finally, I would have the reason to chomp on chocolates without feeling guilty! Haha.

It has 8 pieces in a box, and you're supposed to take one each night before sleep. It tastes quite nice too. I was really excited and shared this on my social media accounts. Many have asked to make a review on it so after 5 days of consuming it, I am ready to make a review on it.

So did it really work for me? Well, unfortunately not 'coz I am still yielding 8oz daily.


Of course different people react differently on milkboosters, so this might work for you as it has worked for some! There's no harm trying, it's only RM29/box and available at PumpOnTheGo Facebook and Website. :)

I've always known that I was a picky person. And I guess my milk factory also decided to become one! Heh. Lucky for me, Adeena is turning 18 months soon. She doesn't need as much milk compared to before, but I still make it a point to make as much milk as I can, just in case!

Believe it or not, it has been 17 months, and I still haven't found my milk booster. So I guess the hunt continues..  Another 6 months+ to go to accomplish this mission, will I make it? We shall see.

12 comments:

atulhani said...

Well done dear.. Last time, Pil ASI works wonder with me. Before that had tried alfafa & ESP (Shaklee), fenugreek, but didnt work well..

Anyway.. best of luck for a few months to come..

fatihatie said...

Nama anak kita sama la, Adeena. hehe. Selain dari milk booster. BOleh juga cuba pemakanan tambahan. Sebenarnya makanan tambahan bukanlah berfungsi menambah susu secaa langsung. Tetapi mungkin boleh membantu Puan stay up utk power pumping mungkin? Juga satu cara untuk tambah susu selain dari milk booster. Semuanya lengkap di dalam Set Penyusuan Shaklee :)

MaMa Chantique said...

Assalamualaikum puan...

ni first time saya tahu berkenaan Moms Breastfeeding Chocolate tu..alhamdullilah perjalanan menyusukan anak kedua saya berjalan lancar kini anak kedua saya berumur 26 bulan, dan masih lagi menyusu.Apa yang saya amalkan hanyalah mengikuti beberapa Tips Tingkatkan Susu Ibu insyaAllah jika puan amalkan pasti berjaya, dan tidak lupa juga berdoalah pada Allah agar niat kita untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun tercapai

nurul iman said...

keep on hunting! all the best for the effort ok. i bf all my 3 kids up to 2 yrs. except the 2nd one. sebab towards the end tiba2 preg la pulak. ha ha.

Anonymous said...

aww it's ok babe..
my sil said, the milk you produce/express daily is actually enough for your bebe.. coz you will top up it later/tomorrow, so the stock is always there. now i bet you have more than 4 days of stock for adeena right? so it's more than enough actually.. dun worry much..

keep it up and happy bf

Nurul Fatihah said...

Do not give up sis.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Shaniqua Barton said...

Where did you purchase this product? I'm interested in trying it I'm on baby 6 and plan on breast feeding for 1 yr.

Shaniqua Barton said...

You can email me at aceofharlem@ aol.com

king size bedspreads said...

Good sharing, MyNutriBaby is an online community education programme and led by Nutrition Society Malaysia (NSM) and supported by Philips Avent Malaysia, is running a campaign that focuses on the importance of supporting breastfeeding mothers at their workplaces. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/mynutribaby-is-a-workplace-for-working-mothers-who-are-still-breastfeeding/





Best Regards,
Split Queen Box Springs or split queen box spring

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

Anonymous said...

Kalau saya, saya prefer Pump It Natural Milk booster. Sy suka sangat sebab produk dia just sapu jerr. Just guna bila perlu jerr.